Четвер, 18.04.2024, 14:12
Postludium
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2009 » Травень » 27 » Дитинства / Enfances (2007) DVDRip Ukr/Fra
02:04
Дитинства / Enfances (2007) DVDRip Ukr/Fra
Дитинства / Enfances (2007) DVDRip Ukr/Fra

 

Жанр: артхаус, драма, псевдобіографічний 
Країна: Франція 
 5,3/10 (40 голосів) 
Кіностудія / кінокомпанія: Tara Films, Arte 
Режисери: Ян ле Гал (Yann Le Gal), Ісільд ле Беско (Isild Le Besco), Джоана Хад’їтхомас (Joana Hadjithomas), Халіл Жорейдж (Khalil Joreige), Корін Гарфен (Corinne Garfin), Ізмаель Ферухі (Ismael Ferroukhi), Сафі Небу (Safy Nebbou) 
Актори: Ельза Зильберштайн (Elsa Zylberstein), Ісільд ле Беско (Isild Le Besco), Емануель Берко (Emmanuelle Bercot), Клотільда Ем (Clotilde Hesme), Жюлі Гайє (Julie Gayet), Віржіль Леклер (Virgil Leclaire), Анн Бенуа (Anne Benoit), Максим Журавльов (Maxime Juravliov), Макс Реноден (Max Renaudin) 

Сюжет:
У дитинстві кожного є вирішальна точка, подія, що відіграє значну роль у становленні дорослого. Кінематографісти, які брали участь у створені цьго фільму, були обрані завдяки їх індивідуальному підходу до кіно, а також подібності з режисером-героєм епізоду. 

Кожен з них мислить по-своєму, не лише віддаючи шану видатним режисерам, а й висвітлюючи теми, які були близькі героям їх розповідей.
Рецензія від Дмитра Десятерика:
Фріц Ланг зневажав брата. Орсон Велс винуватив себе у смерті матері. Жак Таті не влазив у кадр. Жан Ренуар товаришував з малолітнім волоцюгою. Альфреда Хічкока страшно гнобила його власна мати. Інгмар Бергман намагався вбити свою молодшу сестру. 

Це те, що глядач може дізнатися з французького фільму «Дитинства» («Enfances»). Продюсер Лоранс Дартос і режисер Ян Де Галь вирішили зробити кілька історій про поворотні моменти у житті великих режисерів, узявши, однак, той найбільш ранній і сприятливий для довколабіографічних фантазій період, коли митці були ще дітьми. Підсумком стали шість короткометражок, зроблених сучасними молодими режисерами Яном Ле Галем, Ізільд Ле Беско, Джоаною Хаджитомас, Сафі Неббу, Ісмаелем Феррухі, Халілом Джорейджем, Коринною Гарфен. 

У доборі імен геніїв відчуваються, як і мало б бути у такому проекті, певні смакові пристрасті упорядників альманаху. Звичайно, без «Метрополіса» Ланга, «Громадянина Кейна» Велса, без трилерів Хічкока чи драм Бергмана неможливо уявити світовий кінематограф. А ось щодо Таті, прекрасного актора-ексцентрика, постановника блискучих комедій, побудованих без жодного слова лише на мистецтві акторського жесту — вже потребується певне пояснення для більш-менш широкої публіки. Не кажучи вже про Жана Ренуара — сина знаменитого художника-імпресіоніста Огюста Ренуара; нащадок виявився гідним батька і став поетичним, вишуканим режисером, але, знов-таки, коли в останній раз у нас у кіно чи на телебаченні показували фільми Жана Ренуара? Але, мабуть, «Дитинства» і не розраховані на масового глядача. Це, скоріше, кіноманська забавка; сінефілам від сінефілів. 

Епізоди альманаху будуються за одною й тою самою схемою: експозиція, що показує звичний плин життя, потім якась пригода, розв’язка і насамкінець — епілог у вигляді титра — вислів метра, що був героєм цієї частини. 

«Секрет за дверима». Семирічний Фріц Ланг, зосереджений хлопчик з суворим поглядом на милому обличчі, не дуже поважає батька і гидує хворим старшим братом, проте любить матір. На родинні складнощі накладається ще й проблема антисемітизму, вже на початку ХХ століття дуже сильного в Австрії. Зрештою, торжествує синівська любов. Епілог: «Я дуже любив свою матір... Це — єдиний добрий спогад про моє дитинство». 

У «Короткій ночі» маленький Орсон Велс щасливо живе з батьками у великому будинку. Коли мати сильно захворіває, він сідає біля її ліжка і не спускає з неї очей, тому що боїться, що якщо відвернеться — мама помре. Він протримався так два дні та дві ночі і заснув лише на третій ранок. Епілог: «Моя мама померла на рік пізніше. Мені завжди здавалося, що я так i не виправдав її сподівань». 

«Дитячий погляд»: семикласник Жак Таті — найвищий у школі. Фотограф ніяк не може зробити спільну світлину класу, бо довготелесий юнак не вписується в кадр. Зрештою, Жак просто тікає і починає утинати свої звичні коники у порожній школі. Фінальна сентенція: «Найкращі учнi самі призвичаюються до сучасного життя. Я б хотів допомогти решті». 

У «Парі черевиків» охайний рудий Ренуар-молодший, приїхавши у заміський маєток до батьків, знайомиться в лісі з місцевим підлітком, котрий вчить малого буржуа навичкам вільного життя. Історія закінчується доволі драматично. «Ми повинні з радістю приймати, а не відштовхувати незнайомців, котрі діляться з нами своїми знаннями». 

«Відкрийте, будь ласка, двері». Юний Хічкок щовечора ходить з батьками в театр, збирає автографи улюблених акторок. Вдома ж він має сповідуватися у найдрібніших гріхах перед надзвичайно суворою матір’ю. Одну маленьку провину він таки зберігає у таємниці, а коли секрет розкривається, починається справжній кошмар. Стриманий підсумок: «На мою роботу вплинули інтуіція і виховання, такі важливі у житті чоловіків». 

«Народження»: у родині Бергманів з’являється на світ третя дитина, дівчинка. Немовля постійно кричить, забирає всю любов і увагу батьків, котрі до того ж сваряться. Старшому брату шестирічного Інгмара здається, що з цієї скрухи тільки один вихід — вбити малу. І зробити це має саме Інгмар. Зрештою, все закінчується добре: «Коли у мене з’явилася сестричка, я зрозумів, що привілеєм дитинства є свобода від страху і постійне відчуття втіхи». 

Однак самими лише сюжетами, хай би як привабливо вони не були придумані, справа не завершується. Гучність імен не дуже допомагає проектові. Вище зазначена подібність епізодів, на жаль, поширюється і на їх візуальну якість. Тобто складається таке враження, що дивишся одну й ту саму сімейну мелодраму, зняту в одному й тому самому старому будинку, де однаково живуть одні й ті самі родини. Просто вражає, наскільки невинахідливими виявилися молоді фільммейкери: більшість короткометражок знято чистенько, з учнівською старанністю, але надто одноманітно, передбачувано. Але ж — чому фільм, присвячений Фріцу Лангу, має бути як дві краплі води схожим на фільм про Велса, а той — майже не відрізнятися від фільму про Бергмана? Адже, як підкреслюють автори, все те — здебільшого художні вигадки. Ну так і вигадували б, фантазували, а так — який у тому сенс? 

Вигідно випадають з цього ряду «Дитячий погляд» і «Відкрийте, будь ласка, двері». Автори цих частин вчинили достатньо розумно. В першому випадку вийшла дійсно кумедна новела, повна ексцентричних жестів і ситуацій — такий собі нарис на тему Таті. А короткометражка, присвячена Хічкоку, виглядає, як чорно-білий кошмар вразливої дитини, і вже тому цілком гідна імені, якому присвячена. 

Незважаючи на всі недоліки, «Дитинства» є цікавою стрічкою хоча б уже через ідею, покладену в її основу. Хай і нерівна, хай і суперечлива — та все ж ця експедиція до витоків мистецтва має свою захопливість і є по-своєму щирою.
Фільм брав участь у позаконкурсній програмі Кінофестивалю „Молодість-37“ (2007 рік).


Тривалість: 1:20:00 
Якість: DVDRip 
Відео: 
кодек: XviD 
розмір кадру: 720 x 376 
бітрейт: 2042 кб/с 

Аудіо # 1: 
мова: українська 
переклад: багатоголосий закадровий 
кодек: AC3 2.0 
бітрейт: 384 кб/с 

Аудіо # 2: 
мова: французька 
переклад: оригінал 
кодек: AC3 2.0 
бітрейт: 192 кб/с 


Скріншоти: 

 
    

narod
http://narod.ru/disk/8751121000/dytynstva2007DVDRipUkrFr.avi.html

rapidshare
http://rapidshare.com/files/235726119/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part01.rar
http://rapidshare.com/files/235745386/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part02.rar
http://rapidshare.com/files/235764404/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part03.rar
http://rapidshare.com/files/235861193/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part04.rar
http://rapidshare.com/files/235871826/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part05.rar
http://rapidshare.com/files/235888656/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part06.rar
http://rapidshare.com/files/235903387/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part07.rar
http://rapidshare.com/files/235920640/dytynstva2007DVDRipUkrFr.part08.rar

megaupload
http://www.megaupload.com/?d=HPJ5U67M
http://www.megaupload.com/?d=9YLJWHON
http://www.megaupload.com/?d=39VJ4K64
http://www.megaupload.com/?d=QKQQUR7U
http://www.megaupload.com/?d=MUPSLNKM
http://www.megaupload.com/?d=94DB5K81
http://www.megaupload.com/?d=OAZ2ULCF
http://www.megaupload.com/?d=BE8RF73H
Категорія: Дивися! | Переглядів: 1547 | Додав: postludium
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Stat

Main Menu

Player

Menu

Форма входу

Search

...

Tags / Теґи
Boulez Albert Schweitzer Arvo Pärt Erkki-Sven Tüür Lepo Sumera Onutė Narbutaitė Valentin Silvestrov Giovanni Pierluigi da Palestrina Набоков Sœur Marie Keyrouz Myroslav Skoryk John Cage Емма Андієвська Béla Tarr Єжи Онух Animation Tilda Swinton Volker Schlöndorff Guillaume de Machaut Кіра Муратова Іван Миколайчук Friedrich Nietzsche Arnold Schönberg Ingmar Bergman Gesualdo Лосев Pēteris Vasks Pẽteris Vasks Giya Kancheli Gia Kancheli Schumann Documentary Anne-Sophie Mutter John Tavener Tomaso Albinoni Han-Na Chang Sergei Prokofiev Vivaldi Sol Gabetta Alla Zagaykevych Morton Feldman Chloë Sevigny Harmony Korine Galina Ustvolskaya Henryk Górecki Достоевский Stockhausen Penderecki Dimitri Kirsanoff Pergolesi Charlotte Gainsbourg Lars von Trier Rostropovich Pierre de La Rue Britten Duarte Lôbo Domenico Scarlatti Alessandro Scarlatti Ligeti Godard Gregoretti Rossellini Mária Zádori Schubert Rudolf Serkin Bizet Callas Chopin Đặng Thái Sơn Krystian Zimerman Gubaidulina Mozart Requiem Pasolini Peter Greenaway NOBEL Herta Müller Abbado Nono Rihm Александр Сокуров Telemann Casals Хржановский Boccherini Rautavaara Magdalena Kožená Schnittke Jacqueline du Pré Zelenka Werner Herzog Messiaen Johann Strauss Kubrick Bartoli Duruflé Fauré Myung-Whun Chung Terfel Saint-Saëns Dmitri Shostakovich Khachaturian carter Pintscher Varèse Alain Resnais Alain Robbe-Grillet Salieri Gidon Kremer Charlotte Rampling Dirk Bogarde Ingrid Thulin Катерина Ющенко Сергій Буковський Haydn Fux Stravinsky Gregorian Chant Krzysztof Kieslowski Clemencic Alain Resnait Luchino Visconti Alain Delon Claudia Cardinale Dutilleux Mariana Sadovska Fritz Lang Orson Welles Маяковский Jan Troell Max von Sydow Гамсун Virko Baley Reger Richard Strauss Jarvi Tchaikovsky Pletnev Händel Solti Солоницын Sjöström Пятигорский Алексей Герман Horowitz Rachmaninoff Алексей Герман мл. Bruno Ganz Oliver Hirschbiegel Lassus Iosseliani Buñuel Jean Renoir Accardo Julia Fischer Hilary Hahn Akira Kurosawa Richter Inbal Klaus Kinski mahler Bach Suzuki Gluck Karl Richter Purcell Bahrami Gieseking Mullova Brahms Yehudi Menuhin Glenn Gould Svitlana Azarova Erik Satie Gardiner Karajan Jean Cocteau René Clair Rene Grumiaux Monteverdi J. M. Coetzee Шестов Haitink Martha Argerich Beethoven Repin Berg Webern Altenburg Halffter Jolivet Kurtág Vassiliev Neruda Оксана Забужко Elfriede Jelinek Artyomov Ives

Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 52

Міні-чат
200

...

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 
Copyright MyCorp © 2024